Šventės neapsiėjo be viešosios tvarkos ir eismo taisyklių pažeidėjų

Nuotrauka iš redakcijos archyvo

Penktadienį ir šeštadienį rajono Policijos komisariato pareigūnai surengė sustiprintą budėjimą. Užfiksuota įvairių administracinių pažeidimų, nustatytas ne vienas kelių eismo taisyklių pažeidėjas.

Gresia baudos

Kaip informavo Mažeikių policijos komisariato prevencinio poskyrio pareigūnai, vasario šešioliktąją buvo nustatyta keletas administracinių teisės pažeidimų, susijusių su valstybine vėliava – aštuoni gyventojai buvo nubausti už tai, kad šventės dieną prie namų neiškėlė valstybės vėliavos. Už šį pažeidimą gyventojams gresia bauda nuo dešimties iki trisdešimties litų. Kadangi artėja Kovo 11-oji, Lietuvos nepriklausomybės atkūrimo diena, pareigūnai ragina žmones laikytis nustatytų taisyklių ir pagerbti valstybines šventes vėliavos iškėlimu.
„Naktį iš penktadienio į šeštadienį Laisvės gatvėje buvo sulaikyti keturi nepilnamečiai, kurie viešoje vietoje vartojo alkoholinius gėrimus. Tuo pačiu metu policijos ekipažo dėmesį patraukė dviejų mažeikiškių elgesys Žemaitijos gatvėje. Jie buvo sulaikyti už tai, kad viešoje vietoje atvirai šlapinosi“, – pateikė duomenis pareigūnai.
Už tai, kad neieškojo tualetų, mažeikiškiams gresia bauda nuo šimto iki trijų šimtų litų arba administracinis areštas iki trisdešimties parų.

Koją pakišo šviesoforai

Penktadienį netrūko ir kelių eismo taisyklių pažeidėjų. Net du vyriškiai, kuriems jau yra atimti vairuotojo pažymėjimai, policijos pareigūnams įkliuvo prie vairo. Jiems gresia baudos nuo tūkstančio iki pusantro tūkstančio litų.
Tą pačią dieną trys vairuotojai, kurių stažas skirtingas (V. P. vairavimo stažas nėra nė metų, R. T. – 7 metai ir A. A. – 22 metai), Laisvės ir Žemaitijos gatvėse važiavo nepaisydami draudžiamo šviesoforo signalo. Už tai jiems gresia bauda nuo šimto iki dviejų šimtų litų arba vairuotojo pažymėjimo praradimas nuo mėnesio iki pusės metų. Nuobaudos skirtos ir penkiems pėstiesiems, kurie pažeidė taisykles.

Neblaivus prie vairo – kasmet

Ankstų šeštadienio rytą dvi šampano taurės sukėlė nemalonumų Algirdo ir Skuodo gatvių sankryžoje sustabdytam aštuoniolikmečiui Ž. P., vairavusiam automobilį „VW Passat“. Vaikinui, kurio vairavimo stažas nesiekia nė dvejų metų, nustatytas 0,26 promilės girtumas. Leistina girtumo norma turint tokį stažą – 0,2 promilės, taigi pažeidėjui gresia piniginė bauda nuo aštuonių šimtų iki tūkstančio litų.
Antrasis šį savaitgalį į pareigūnų rankas pakliuvęs neblaivus vairuotojas „pasižymėjo“ sekmadienio vakarą. Ties Ventos gatvės 81-uoju namu policininkai sustabdė automobilį „Audi 80“, kurį vairavo 39-erių metų V. V.  Mažeikiškis, kuris neturi vairuotojo pažymėjimo, sėdo prie vairo stipriai įkaitęs – jam nustatytas 3,61 promilės girtumas.
Mažeikiškis tokios būklės prie vairo įkliūva vos ne kasmet – už panašius dalykus 2011 metų gegužę jis nubaustas keturių tūkstančių litų bauda, pernai sumokėjo taip pat keturių tūkstančių litų baudą už tai, kad vairavo neblaivus – tada buvo apgirtęs kiek mažiau – 2,73 promilės. Ir už dabar padarytą pažeidimą gresia tūkstantinė bauda.

2 Atsakymai į “Šventės neapsiėjo be viešosios tvarkos ir eismo taisyklių pažeidėjų”

  1. Vardas (privalomas) parašė:

    Turbut nekonfiskavo jei siais metais pirma karta pagavo. Turetu griesciau kovoti su girtais vairuotojais.

  2. ..... parašė:

    Kasmet po bauda, ar taip-TAIP. o gal ji pasodinti metams ar bent pusei, matot kad zmogus nepasitaiso. O jei ka nudaus, tik tada skirsit laisves atemima? o iki tol tegul vaziuoja, o jei dar mokus yra baudoms. Nesamoniu muziejus Lietuviski istatymai. Ar bent automobili konfiskavo, neparasyta.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto