***SKAITYTOJO NAUJIENA*** Viekšniškiai pažymėjo tarptautinę vaikų knygos dieną

Nuotrauka iš redakcijos archyvo

Į Viekšnių miestelio biblioteką praėjusią savaitę rinkosi vietos gimnazijos pirmų klasių moksleiviai. Čia surengta viktorina „Ar viską žinau apie knygą?“, skirta Tarptautinei vaikų knygos dienai pažymėti.   

Moksleiviams papasakota, kaip atsiranda knygos, kokių jų yra, kokie žmonės rašo knygas, jų skaitymo kultūrą. Pristatytas viekšniškis poetas pedagogas Teofilis Januškevičius, eilėraščius kuriantis ne tik dabar, bet rašęs ir tremtyje. Jis mažiesiems paskaitė savos kūrybos vaikiškų eilėraščių, papasakojo, kokias knygas skaitė tremtyje, kaip jas saugojo, prisipažino, kad su knyga nesiskiria ir šiandien.
Bibliotekininkė paskaitė pamokančių Prano Mašioto pasakėlių, Juozo Erlicko eilėraščių, su vaikais aptarė, ką šių kūrinėlių autoriai norėjo mums pasakyti. Mokiniai į biblioteką atsinešė pačių sukurtų eilėraščių, pasakų knygų ir patys jas pristatė.
Su įdomumu visi klausėsi jų pasisakymų. Vaikams buvo pateikta įvairių užduočių, o pavargę nuo klausimų jie turėjo progą susipažinti ir garsiai paskaityti iš naujausių vaikiškų knygelių pasirinktą ketureilį ar pasakėlę, susipažinti su bibliotekos fondu.
Vėliau vaikų laukė kūrybinis darbas: kiekvienas susikūrė po skirtuką, ant kurio puikavosi piešiniai, įvairiausi žodžiai ir svarbiausias tądien žodis – KNYGA. Renginiui einant prie pabaigos apibendrinome, kuris kokios naudos iš to gavo ir ką galės pasakyti grįžę į mokyklą ir į savo šeimas.  Įspūdžių girdėjosi tikrai daug.
Visi moksleiviai buvo apdovanoti: kas sąsiuviniu, kas knygos skirtuku, o kas kalendoriuku.
Sniegina Chriščinavičienė,
Mažeikių rajono savivaldybės viešosios bibliotekos Viekšnių filialo bibliotekininkė 

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto