***SANTARVĖS virtuvėlė:*** Įprastos, bet šiek tiek kitokios sriubos

Nuotrauka iš redakcijos archyvo

Sriubas vieni mėgsta, kiti jų vengia. Apie sriubų naudą ar „kenksmingumą“ sklando įvairiausių mitų. Tačiau šeimininkės, kurios stengiasi, kad namiškiai maitintųsi sveikai ir sočiai, dažniausiai neįsivaizduoja pietų stalo be sriubos.

Štai pora receptų, kaip paįvairinti tradicines sriubas.


Kitokia žirnienė

Reikės: jau išvirtos žirnių sriubos, 1 valgomojo šaukšto margarino, pusės svogūno galvutės, 1 virtos dešrelės, 100 g raugintų kopūstų. 
Ištirpinti margariną ir su juo pakepinti susmulkintą svogūną bei dešrelę (ją pjaustome skrituliukais), sudėti kopūstus ir truputį patroškinti. Visa tai sudėti į žirnių sriubą.


Sriuba su kukulaičiais iš kepenų

Sriubai (4 porcijoms) reikės: 150 g maltų kiaulės ar jaučio kepenų, 50 g rūkytų lašinių, 2 svogūnų, žalumynų (petražolių, mairūno), 75 g džiūvėsėlių, 1 kiaušinio, druskos, pipirų, muskato riešuto, 1 litro mėsos sultinio.
Lašinius supjaustykite mažais gabaliukais ir pakepinkite, sudėkite smulkiai supjaustytą svogūną, pakepinkite iki aukso spalvos.
Kepenų faršą išmaišykite su džiūvėsėliais, prieskoniais, druska, įmuškite kiaušinį, malto muskato. Iš šios masės dviem šaukštais formuokite kukulaičius ir dėkite į verdantį sultinį. Iš pradžių įdėkite vieną kukulaitį, jį išvirę paragaukite – jei per minkštas, į faršą įdėkite valgomąjį šaukštą manų kruopų, jeigu per kietas – džiūvėsėlių.
Sriubą virkite ant lėtos ugnies. Prieš patiekdami pabarstykite smulkintais žalumynais.

5 Atsakymai į “***SANTARVĖS virtuvėlė:*** Įprastos, bet šiek tiek kitokios sriubos”

  1. OLIALIA parašė:

    MANO DIAGNOZES NUSTATYMAS PASITVIRTINO:))

  2. bube parašė:

    Aukštaits- aukštai ,žemaitis – žemai,, aukštaitis nukrito ,žemaitis apšiko ,( tautosakos šedevras) :)

  3. skirta OLIALIA parašė:

    ir ko čia užsiputojai? Ar ne teisybę žmogus rašo? Žemaičiai nuo seno ėda: a paiedee? Pabočiuok i sobėn diede… Net tautosakos šedevrai išlikę… O kad gyvenimas – vien maisto receptai… iš tiesų: valgome tam, kad gyventume ar gyvename tam, kad valgytume? Kaip ten yra OLIALIA.?Jūs ten su papais dainuojate: nuo jo jie auga: nuo maisto ar nuo gyvenimo?

  4. OLIALIA parašė:

    o tu (nu blyn) jeigu tau nepatinka neskaityk ….ir jeigu dar iki tu metu, daauges nezinai,…. kad zmones ne eda o valgo…..Tai tavo smegeneles tikrai yra susikudinusios Stai ir kazkas

  5. nu blyn parašė:

    ar Santarvei rubrika „Gyvenimas“ vien tik ėdesių receptai? Kažkas juk kūdinosi ten.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto