Ar Seimo nariams, nelankantiems posėdžių, reikia mažinti atlyginimą?

Albertas VILIMAS. Sigito Strazdausko nuotr.

Albertas VILIMAS, sediškis teatro režisierius:

– Būtina atskaičiuoti tam tikrą pinigų sumą nuo parlamentarų atlyginimo, jei jie nelanko posėdžių, nes toks jų darbas. Jie, kaip ir mes, privalo būti darbe kiekvieną dieną. Turbūt daugelis žino, kad jei taip pasielgtų eilinis žmogus – neateitų į darbą be svarbios pateisinamos priežasties, būtų nedelsiant atleistas.
 Be to, seimūnai turėtų būti mums pavyzdys, o ne atvirkščiai. Jie atvažiuoja pas mus – moko, moralizuoja, kviečia būti pilietiškais, o patys elgiasi amoraliai. Taip pat Seimo nariams neturi būti jokių privilegijų, jie turi už viską atsakyti, kaip ir kiti eiliniai gyventojai.

Janina MIKUTIENĖ. Sigito Strazdausko nuotr.

Janina MIKUTIENĖ, mažeikiškė pensininkė:

– Žinoma, kad reikia mažinti seimūnų atlyginimus. Iš to, ką skelbia televizija, susidaro įspūdis, kad posėdžių nelankymas yra masiškas. Todėl baudos yra būtinos. Jei iš tiesų nuskaičiuotų penkis procentus nuo atlyginimo dėl vieno praleisto posėdžio, tai būtų pats tinkamiausias variantas. Bent jau šiuo metu. Kitaip abejoju ar įmanoma juos išmokyti drausmės.

Bronislava MICKEVIČIENĖ. Sigito Strazdausko nuotr.

Bronislava MICKEVIČIENĖ, mažeikiškė pensininkė:

– Tai žinoma, kad reikia Seimo nariams mažinti atlyginimą už tai, kad nedalyvauja posėdžiuose. Juk kitose darbovietėse, jei nebūni darbe, privalai pristatyti pažymą ar kitą dokumentą, pateisinantį tavo nebuvimą, o Seime kažkodėl to nereikia. Visi daro kas ką nori ir kaip nori. Todėl manau, kad nuo atlyginimų jiems būtų galima atskaičiuoti ne po penkis procentus, o kur kas daugiau.

Aistė BANIENĖ. Sigito Strazdausko nuotr.

Aistė BANIENĖ, mažeikiškė, esanti motinystės atostogose:

– Aš siūlyčiau tiems Seimo nariams, kurie nelanko posėdžių, visai atlyginimo nemokėti. Juk jei mes neateiname į darbą, tai mums už tai niekas nemoka. Be to, parlamentarai tokie patys, kaip ir kiti šalies gyventojai. Todėl ir privilegijų jiems neturėtų būti.

Rolandas VOLKOVAS. Sigito Strazdausko nuotr.

Rolandas VOLKOVAS, mažeikiškis pedagogas:

– Be abejo, gerai, kad Seimo nariams algos bus mažinamos už posėdžių nelankymą. Šiuo klausimu esu kategoriškas – jeigu žmogus nedirba, jis už tai algos neturi gauti.
Siūlymas Seimo nariams sumažinti penkiais procentais atlyginimą turbūt yra labiau drausminė priemonė nei materialinis nuostolis.

Aurimas ANTANAITIS. Sigito Strazdausko

Aurimas ANTANAITIS, kėdainiškis įmonės vadovas, dirbantis Mažeikiuose:

– Jei skaičiuojame, kad parlamentaro atlyginimas yra penki tūkstančiai litų, o penki procentai sudaro du šimtus penkiasdešimt litų, tai manau, jog tai pakankama suma. Nors gerai pagalvojus, ir dešimties procentų atskaičiavimas nuo atlyginimo seimūnams nebūtų per didelis ir tai jiems tikrai nepakenktų.
Eilinį žmogų, jei jis neateina į darbą, darbdavys gali iš karto atleisti, o Seimo narių niekas neatleis. Jie tarsi patys sau viršininkai.
Taip pat manau, kad galėtų būti dar griežtesnės sankcijos, tokios kaip išbraukimas iš Seimo narių sąrašo, nes jie, nedalyvaudami posėdžiuose, nevykdo savo tiesioginių pareigų.

One Reply to “Ar Seimo nariams, nelankantiems posėdžių, reikia mažinti atlyginimą?”

  1. Vardas (privalomas) parašė:

    Nemazinti atlyginimus reikia,o isviso atleisti is einamu pareigu! Jeigu nelanko,vadinasi,nepatinka darbas arba manipuliuoja pareigomis… Juk musu isrinktieji sprendzia Lietuvos ateiti,kurios mes visi laukiame sviesesnes ir sotesne!

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto