Japonijos imperatoriškoji pora aplankė Lietuvą

Šeštadienį pirmą kartą į Lietuvą valstybinio vizito buvo atvykęs Japonijos imperatorius Akihito su imperatoriene Michiko. Imperatoriškoji pora surengė tik vieną oficialų susitikimą – su šalies Prezidentu Valdu Adamkumi ir jo žmona Alma. Kadangi Japonijos imperatorius užsienio vizitų metu nekalba politinėmis temomis, oficialių kalbų programoje nebuvo numatyta. VIZITAS
SVARBUS ŠALIAI

Rajono vadovas, Savivaldybės meras Vilhelmas Džiugelis teigiamai vertino Japonijos imperatoriaus vizitą į Lietuvą.
Be kita ko, mūsų šalis pademonstravo esanti pasirengusi tokio lygio vizitams.
Meras mano, kad toks vizitas svarbus Lietuvai. Tuo labiau kad po vizito imta kalbėti apie naujas bendradarbiavimo galimybes studentų mainų, mokslo ir kultūros srityse.
V. Džiugelis apgailestavo, kad savivaldos atstovai nebuvo pakviesti į susitikimą. Kai praėjusiais metais spalio mėnesį Lietuvoje lankėsi karalienė Elžbieta II, jos garbei Seime buvo surengtas posėdis. „Dalyvavau tame posėdyje. Tokie susitikimai palieka neišdildomą įspūdį“, – prisiminė meras.
KELIONĖJE –
PER DEŠIMT
DIENŲ

Akihito yra 125-asis Japonijos imperatorius, tęsiantis pusantro tūkstančio metų trunkančią Japonijos monarchijos tradiciją.
Kaip praneša Elta, iš Vilniaus oro uosto imperatoriškoji pora išvyko į Prezidento rūmus. Po oficialaus pasveikinimo ceremonijos, Japonijos valdovai, lydimi Lietuvos prezidento ir pirmosios šalies damos, S. Daukanto aikštėje susitiko su gyventojais.
Po iškilmingų pietų Prezidentūroje imperatoriškoji pora lankėsi Antakalnio kapinėse ir padėjo vainiką ant žuvusiųjų už Lietuvos laisvę kapų.
Japonijos valdovai vizitą Lietuvoje baigė Katedros aikštėje dalyvaudami folkloro festivalyje „Skamba skamba kankliai“ ir bendraudami su savo tautiečiais.
Per dešimties dienų kelionę po Europą 72 metų imperatorius Akihito su metais jaunesne Michiko jau aplankė Švediją, Estiją, Latviją, o sekmadienį išskrido į Jungtinę Karalystę.
Michiko po įžengimo į imperatoriaus sostą 1989-aisiais yra aplankęs tik 20 šalių, Lietuvoje jis viešėjo pirmą kartą. (Eltos nuotrauka)

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto