Iki prizininkų pakylos pritrūko vieno žingsnio

Linas Buivydas ir Eglė Pociūtė. Sigito STRAZDAUSKO nuotrauka

Pirmą kartą Lietuvoje vykusiame pasaulio rankų lenkimo čempionate sėkmingai rungtyniavo ir trys mūsų rajono jaunieji sportininkai.

Rungtyniavo trys mažeikiškiai

Trisdešimt šeštajame pasaulio rankų lenkimo čempionate, kuris vyko Vilniuje, dalyvavo apie tūkstantį sportininkų iš beveik pusšimčio šalių. Sportininkai lenktyniavo visose amžiaus grupėse – nuo jaunių (iki aštuoniolikos metų) iki senjorų.
Teisę varžytis šiose pirmenybėse įgijo šalies čempionais tapę Lietuvos sportininkai, jeigu pastarieji dėl kokių nors priežasčių atsisakė dalyvauti – jų vietą galėjo užimti prizininkai.
Pirmenybėse debiutavo ir trys jaunieji mažeikiškiai, tapę šalies jaunių čempionais: Eglė Pociūtė, Linas Buivydas ir Juozas Bušma.
Arčiausiai prizininkų pakylos buvo Linas, kuris svorio kategorijoje iki 75 kilogramų tarp penkiolikos dalyvių užėmė ketvirtąją vietą. Ne ką blogiau tarp dvylikos dalyvių svorio kategorijoje iki 55 kilogramų pasirodė ir Eglė, kuri pelnė penktąją vietą.
Nepasisekė Juozui Bušmai, kuris pralaimėjo dvi pirmąsias dvikovas ir neteko teisės rungtis dėl aukštesnių vietų svorio kategorijoje iki 55 kilogramų.

Koją pakišo trauma

Kaip pasakojo sportininkus varžyboms ruošęs jėgos klubo „Mažeikių švyturys“ treneris Benas Milis, Linui, rungtyniaujant dėl patekimo į pusfinalį, teko susigrumti su būsimuoju čempionu ir jis per tą dvikovą pasitempė raumenį. Kovoje dėl bronzos mažeikiškis rungtyniavo traumuotas, tad Europos vicečempionas liko be apdovanojimo.
„Nors medalių ir nepelnėme, tačiau pasirodymą vertinu labai gerai – vien dalyvavimas stipriausiame šios sporto šakos forume jaunuolius „užvedė“, jie dabar su dar didesniu užsidegimu kimba į treniruotes“, – džiaugėsi treneris.
Tai buvo paskutinės oficialios rankų lenkikų varžybos šiais metais, planuojama tik vykti į turnyrus.
Pasaulio čempionate Lietuvos atstovai iškovojo septynis aukso bei po vieną sidabro ir bronzos medalius, 37-asis pasaulio rankų lenkimo čempionatas vyks Malaizijoje.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto