Mažeikiškiai versluose panaudoja savo sugebėjimus, žinias ir pomėgius

Restorano savininkė norėjo sukurti skoningą, subtilią aplinką ir jo interjere atsisakė stereotipinių kinų restoranų atributų – raudonos spalvos ar kabančių burbulų.

Kol kas savęs rimtais verslininkais nevadinantys Laura ir Evaldas Piekiai pastaruoju metu  gyvena įkurtuvių bei naujos pradžios nuotaikomis ir sako, jog drąsa kurti verslus atėjo tada, kai jiedu susitiko.
Pirmadienį Mažeikiuose lankytojams duris pravėrusiam restoranui „Hao chi“ vadovaujančios Lauros teigimu, atidaryti kinų maisto ir sušių restoraną buvo jos sena svajonė.
Tuo tarpu Evaldo autoserviso, kuriame be automobilių techninės priežiūros bei remonto teikiamos ir specifinės dyzelinių automobilių purkštuvų remonto paslaugos, atsiradimo esmė paprasta: noras realizuoti turimus sugebėjimus ir įgytas žinias.

Evaldas ir Laura Piekiai kurdami verslus sujungė savo sugebėjimus, žinias ir pomėgius.

Suderino svajones ir sugebėjimus

Pokalbiui į naujai atidarytą restoraną pakvietę Laura ir Evaldas sako, jog jie neturi logiškų ir  konkrečių atsakymų į klausimą kodėl, kaip kilo mintis abiems ir tuo pačiu metu įkurti įmones. Idėja kurti verslus pašnekovams kilo spontaniškai. Jie save vadina dviem  svajonių ir sumanymų turinčiais žmonėmis, kurie vieną dieną savąsias svajones ir idėjas ėmėsi įgyvendinti.
„Jau gal 5–6 metus brandinau mintį atidaryti kinų maisto ir sušių restoraną. Tiesiog man patinka kinų virtuvė. Vyras yra baigęs elektros ir automatikos inžineriją, didžiąją savo gyvenimo dalį dirba automobilių remonto srityje. Jam tai patinka, yra įdomu ir idėja kurti savo įmonę išsirutuliojo natūraliai. Didelių verslo planų nerašėme, neskaičiavome. Tiesiog vieną rytą atsikėlėme ir nutarėme: darom. Kaip bus, kas bus mes nežinojome ir šiai dienai nežinome“, – mintimis dalijosi niekada iš Lietuvos neemigravę ir verslus kurti Mažeikiuose nusprendę pašnekovai.

Investavo į verslus

Naujai „iškeptų“ verslininkų poros teigimu, dalį finansavimo skyrė valstybė – abu dalyvavo konkursuose ir abiem pavyko laimėti. Kita, didžioji lėšų dalis – savos investicijos.
Į klausimą, kam visa tai, jie turi atsakymą: vieni žmonės santaupas laiko bankuose, kiti investuoja.
„Mes investavome į savo svajonių ir idėjų įgyvendinimą“, – mintimis pasidalijo teisės mokslus baigusi, tačiau vadybininke maisto gamybos įmonėse visada dirbusi, su barų, restoranų atstovais ne kartą bendradarbiavusi L. Piekienė.
Verslininkai pasakojo, kad iš šiek tiek juos pažįstančių žmonių tenka sulaukti tarsi išankstinės užuojautos: nežinote, kur lendate ir ką darote, jums bus labai sunku ir blogai, nebeturėsite laisvo laiko, bankrutuosite ir panašiai. Tuo tarpu poros artimieji bei draugai jų sumanymus palaiko.

Pagrindinis restorano šefas turi penkiolikos metų virėjo darbo patirtį.

Užtruko virėjo paieškos

Mažeikiuose, Viekšnių g. 20 D, įsikūrusio kinų restorano „Hao chi“ pavadinimas išvertus į lietuvių kalbą reiškia „skanaus“.
Svajonę atidaryti restoraną įgyvendinusi jo įkūrėja prisiminė, kad pradžių pradžia buvo ne, kaip dažniausiai būna, lėšų, o pagrindinio virėjo paieškos.
„Iš tiesų virėjo paieškos truko ilgai, apie pusmetį, ir, kol jo neradau, nieko konkrečiai nedarėme. Bet radau ir dabar turime 15 metų virėjo darbo patirtį turintį kinų kilmės virtuvės šefą“, – pasakojo Laura.

Nuotraukoje užfiksuota tik dalis veržlaus, energingo, norinčio naujovių restorano „Hao chi“ kolektyvo.

Subūrė jauną kolektyvą

Moteris teigia, kad vadovaujasi principu: susirask mylimą darbą ir tau nereikės dirbti. Juo rėmėsi ir rinkdamasi restorano darbuotojus.
„Iš esmės nesu iš tų, kurie žmogų kaip potencialų darbuotoją nurašo vien todėl, kad jis nebaigęs konkrečios specialybės, ar dėl to, kad kažko nemoka. Daugelis iš mūsų esame daug ką baigę, tačiau dirbame visai kitose srityse. Kita vertus, tam tikrų žinių ir įgūdžių reikia. Jeigu pasikvietusi žmogų pokalbiui dėl virtuvės darbuotojo pareigų sakau, kad daug reikės dirbti su jūros gėrybėmis bei žuvimi, ir tai išgirdus jo veidas akivaizdžiai persimaino, ištįsta, jau tampa nebeaktualu, ar žmogus baigęs mokslus, ar nebaigęs. Tampa akivaizdu, kad jis to darbo, į kurį pretenduoja, jau iš karto nemėgsta“, – sakė L. Piekienė ir pridūrė, kad pavyko surinkti jauną, energingą, ieškantį ir norintį naujovių bei turintį idėjų kolektyvą.

Darė taip, kaip liepė širdis

Pašnekovai teigia, kad, kurdami restoraną, labai daug darbų jie atliko patys, be profesionalių statybininkų, dizainerių ar kitų sričių specialistų pagalbos.
„Jau teko girdėti klausimų: o kur kiniški burbulai, kur kinų interjere dominuojanti raudona spalva? Čia to nėra. Mėgstu kinų maistą, man įdomi jų kultūra, bet nepatinka jų interjeras ar bent jau toks, kokį jį kuria lietuviai“, – nuomone pasidalijo restorano įkūrėja.
Ji teigia, kad meniu siūlomų patiekalų kainos orientuotos į vidutines pajamas uždirbančius žmones.
„Lauksime visų – ir šeimų su vaikais, ir į gimtuosius Mažeikius savaitgaliais grįžtančių bei ieškančių kur apsilankyti studentų. Kuriame jaukią, elegantišką, skoningą ir tuo pačiu paprastą vietą, kur galėtų susitikti įvairiose srityse dirbantys ir įvairius požiūrius turintys žmonės. Rengsime atrakcijas, tačiau čia nebus muzikinių vakarų su vestuvių muzikantais. Planuojame kviesti groti saksofonistą“, – planais pasidalijo pašnekovė.

Platus patiekalų pasirinkimas

Kalbėdama apie restorano lankytojams siūlomus patiekalus, L. Piekienė sakė, jog kinų virtuvė pasižymi didžiule patiekalų įvairove. Jų paragauti bus siūloma ir lankytojams. Pašnekovė teigė, kad, dėliojant meniu, dalį patiekalų pasiūlė pagrindinis restorano šefas, kitus patiekalus valgiaraštyje matyti ir klientams pasiūlyti norėjo pati Laura.
„Buvo ir taip, kad draugai klausė ir siūlė kažkur ragautus bei jiems patikusius patiekalus. Pas mus maistas yra įvairus. Siūlome saldžių, saldžiarūgščių bei aštrių skonių patiekalų. Lankytojams siūlome žuvies, jūros gėrybių, paukštienos, triušienos, avienos ir kitų patiekalų. Retkarčiais meniu paįvairinsime ir kviesime paragauti egzotinių patiekalų, pavyzdžiui, krokodilo filė, varlių šlaunelių. Kol kas yra taip, kad žmonėms reikia tos įvairovės, kad būtų iš ko rinktis“, – patiekalus pristatė pašnekovė.
Norintys skaniai ir greitai pavalgyti gali restorane užsisakyti kompleksinius dienos pietus iš kiniškų patiekalų bei sušių.

Restorano lankytojai sušių galės paragauti ir pietų metu.

Reikėjo didelių investicijų

Tuo tarpu E. Piekis, Gamyklos g. 33 atidaręs autoservisą „Pas Evaldą“, sako, jog dyzelinių automobilių purkštuvų remonto paslaugos Mažeikiuose daugiau niekas neteikia.
„Matau čia, Mažeikiuose, palatvijyje rinką, nes automobilių gamintojams griežtėja Europos standartų reikalavimai, tad jie sukūrė „common rail“ įpurškimo sistemą, kurios priežiūros, remonto ir diagnostikos paslaugą ir siūlau savo klientams. Dirbant dyzelinių variklių įpurškimo sistemos remonto srityje, vien noro, žinių ir įgūdžių nepakanka. Reikalinga speciali, brangiai kainuojanti įranga. Ir šiai dienai klientams jau galiu pasiūlyti pilną „common rail“ purkštuvų remontą“, – kalbėjo elektros ir automatikos inžineriją baigęs E. Piekis, keletą metų brandinęs mintį apie tai, kad reikia orientuotis būtent į dyzelinių purkštuvų remonto sritį.
Kita vertus, pašnekovo įkurtame autoservise teikiamos ir platesnės – automobilių techninės priežiūros bei remonto paslaugos. Purkštuvų diagnostika bei remontu užsiima pats savininkas, o automobilius remontuos dar du mechanikai.

Restoraną rasite adresu Viekšnių g. 20D, Mažeikiai.
Autoservisą rasite adresu Gamyklos g. 33, Mažeikiai.

Reklama

13 Atsakymų į “Mažeikiškiai versluose panaudoja savo sugebėjimus, žinias ir pomėgius”

  1. Ponia Julė parašė:

    Restorane dar nebuvau, bet autoservise teko šiandien būti ir bendrauti su Evaldu. Tikrai pajutau iš to žmogaus tekančią švarią sąžinę, Tikiuosi, kad mano automobilis riedės puikiai!!

  2. Lankytoja parašė:

    Apsidžiaugiau, kad mūsų mieste atsidarė naujas restoranas, tačiau nuėjus laukė vien nusivylimai-maistas persigėręs senuose riebaluose, indai visiškai netinkamų formų, padavėjų darbas lėtas ir nevykęs, pirmiau atneša mėsos patiekalus, vėliau įrankius, o dar po 10 Min sulauki ir ryžių, o dėl interjero- tai tikrai reikėjo tartis su profesionalais, į akis krenta pigios medžiagos, netinkamas apšvietimas ir keistas stalų išdėstymas.

  3. Lankytoja parašė:

    Teko ne karta lankytis, taciau visus kartus buvau nusivylusi. Kavos uzsisakyti negalima, nes neturi cukraus. Soja praskiesta vandeniu, tokios dar neteko ragauti, gal naujiena kokia :) Viena karta visa patalpa skendejo dumuose, rubai isigere to kvapo, padaveja pasake kad nieko padaryti negali, nes jai ir paciai jau bloga. Issinesimui maiseliu neturi, nes jie yra pasibaige…. Pradzia tikrai nekokia.

  4. jurgita parašė:

    Laura, Evaldai, sveikinu su nauja pradzia, apsilankiau patiko, kas paliko didziausia ispudi… INTERJERAS!!!! Jusu pasirinktas interjero specealistas nuostabus :) sekmes jums…

  5. Komentatorius parašė:

    Čia užsakomasis reklaminis straipsnis? Jei taip, kur užsakymo numeris?

  6. CR parašė:

    Purkštuvus remontuoja? O purkštukus? Kodėl tik CR sistemos? Juk AUDI su Pumpe Düse daugiau problemų…

  7. šiek tiek nusivylęs parašė:

    Iš tiesų džiugu, kad jauni žmonės turi gerų idėjų ir turi galimybių jas įgyvendinti, tačiau apsilankęs naujame restorane šiek tiek nusivyliau. Maistas skanus, aplinka graži, tačiau praleidus čia vakarą, norom nenorom peršasi mintis, jog šio restorano ateitis – eilinė valgykla. Nejaugi restorane, kur vakare žmonės ateina ramiai pasėdėti ir pasidžiaugti bendravimu, turėtų garsiai groti „Mažeikių radijas“ su visom savo reklamom kas 5 min.?? ir į akis spiginti nerealaus ryškumo šviesa? Jokio intymumo ir jokios ramybės, kas ypač nesuderinama su kinų maisto restoranų tradicijomis. Kita bėda – aptarnaujantis personalas. Nejaugi sunku žmonėms pasakyti kos tai maistas, kad porcijos yra dideles, užsisakius du patiekalus dviem žmonėm, vieną teko neštis namo, nes suvalgyti neįmanoma. Gal būt tai nelabai vykusi pradžia, tačiau nuo pradžios viskas ir prasideda.
    Pasakiau savo nuomonę tikrai ne iš pavydo ar blogos valios. Linkiu Jum sėkmės!

  8. Komentaras parašė:

    Nu nėra labai gražu iš savininkės pusės teigti, kad nesamdė dizainerių, tikrai negrazu…

  9. Vardas (privalomas) parašė:

    Labai skanus maistas,ir aplinka labai maloni:)

  10. nike parašė:

    Nuotraukose sušis atrofo patraukliau ir didesni :-D kai buvau užsukusi ir uzsisakiau jūsų sušius…tai teko nusivilt..lb maži,sausi…Tikiuos kita karta nebus tokiu :-))) O šiaip aplinka tikrai jauki..

  11. skaiste parašė:

    Gyvenu airijoje ir kiekvieną savaitgali patinginiaujam ir uzsisakome kinu maisto i namus, bet kai gryzim i gimtuosius Mažeikius butinai uzsuksime ir tikiuosi rasti savo megamiausius patiekalus!!! Butinai uzsuksime! Beje spalvos begalo svelnios, ir jaukiai atrodo!

  12. drauge parašė:

    Šaunuolis jaunimas. Sėkmės Jums…

  13. Loxas parašė:

    Viskas butu gerai jei normalu neigaliuju pandusa butumet padare.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto