Aikštelė aikštelei – nelygu

Mažeikių mieste prie atnaujintų daugiabučių yra įrengta per dvidešimt vaikų žaidimų aikštelių. Jono STRAZDAUSKO nuotr.

Mažeikių mieste prie atnaujintų daugiabučių yra įrengta per dvidešimt vaikų žaidimų aikštelių. Jos suteikia kiemams jaukumo ir vaikai turi daugiau užsiėmimų, tačiau ne visus mažeikiškius tenkina aikštelių įrengimo kokybė ir išdėstymas.
Savivaldybės administracijos specialistai, kurie buvo atsakingi už vaikų žaidimų aikštelių įrengimą, teigia, kad tai buvo derinta su gyventojais. O nepatenkintųjų visada buvo ir bus…

Mažeikių mieste buvo įgyvendinti du projektai: „Mažeikių miesto naujamiesčio erdvių apie rekonstruojamus namus sutvarkymas“ ir „Mažeikių miesto senamiesčio erdvių apie rekonstruojamus namus sutvarkymas“. Gavus finansavimą pagal šiuos projektus, buvo įrengtos ir vaikų žaidimų aikštelės. Prie atnaujintų daugiabučių naujamiestyje įrengta dvylika, o senamiestyje vienuolika vaikų žaidimo aikštelių. Visa tai atsirado įgyvendinant Europos Sąjungos ir rajono savivaldybės finansuojamus projektus.
Mažeikių rajono Savivaldybės administracijos Strateginio vystymo ir investicijų skyriaus vedėja Sandra Ramanauskienė „Santarvę“ raštiškai informavo, kad  „Projekto „Mažeikių miesto senamiesčio erdvių apie rekonstruojamus namus sutvarkymas“ vertė – 907 884,93 Eur, projekto „Mažeikių miesto naujamiesčio erdvių apie rekonstruojamus namus sutvarkymas“ vertė – 686 711,17 Eur.
„Abiejų projektų pirkimai vykdyti bendros kainos principu, todėl išskirti, kiek kainavo vaikų žaidimų aikštelės, rangovui nebuvo privaloma“, – teigė S. Ramanauskienė.
Pasak jos, renkantis vietas vaikų žaidimų aikštelėms, buvo atsižvelgta į daugelį faktorių, dariusių įtaką aikštelių išsidėstymui: į požemines komunikacijas, daugiabučio namo sklypo ribas, gyventojų norus ir pageidavimus, statybos techninius reglamentus, aikštelės įrenginių apsaugines zonas.

Plačiau skaitykite ketvirtadienio laikraštyje.

7 Atsakymai į “Aikštelė aikštelei – nelygu”

  1. to Vita parašė:

    O galvojate kituose miestuose nelaužo? Laužo, bet tiesiog viskas yra prižiūrima ir tvarkoma. Pažiūrėkit Telšiuose prie Masčio ežero kaip viskas sutvarkyta ir prižiūrima. Jei kada ir būna kas sulaužyta, kita kartą nuvažiavus jau vėl viskas tvarkoj…Ir čia ne kita valstybė, o miestas už 30 km.
    O ir dangos pas mus baisios – akmuo arba duobės, senamiestyje yra keliuose aikštelėse guma, bet ir ta pati nelygi, nekokybiškai sudėta. Darbams turi būti suteikiama 5 metų garantija, o jau po metų viskas išsivaikščiojo….

  2. Jonis parašė:

    Ka sneket apie miesto valdzia nuvaziuokit i Mazeikiu m seniunija ir pabandykit ten masina pasistatyt aikstelej ogi ten visas baseinas ir tai seniunas kuris net savo kieme neapsikuopia ir toks zmogelis vaiksto isdidziai prisitatydamas As Seniunas o man atrodo tamsta vaiksciojantis nesusipratimas visur dirbta ir nedadirbta prie kalnu takeliai jau duobeti palijus purvas nesugebejot dangos uzdet normalios ar jai skirtas lesas isvoget?Toks ispudis kad mieste valdzios nera ir kazkas taigi dejo parasa po darbu priemimo aktu viskas daryta kliuvo nekliuvo darbu priemejas jeigu nelabai supranta kaip turi but padaryti darbai tegul pasiima suprantanciu o ne tai kaip dabar o kazkodel vis lenda ikyri mintis apie korupcija

  3. Rimantas parašė:

    Gyvenu Basanavičiaus 9 name..aikštekė įrengta graži, anūkai ir ne ti žaidžia, visi patenkinti…na ateina parūkyt gimnazijos jaunimėkis bet aptvėrus tvorą aplink stadioną, jų sumažėjo nes negali per stadiono užrakintus vartelius patekt tiesiu taikymu į vaikų aikštele…o būdavo susirenka arti 20 rūkalių…tikimės, kad prasidėjus naujiems mokslo metams jų bus nedauk…bet ne tame problema…aikštelėj yra pastatytos 3 gražios šiukšlių dėžės…kurių išvalymo, t.y. šiukšlių išnešimas, patapo tikra problema….kiek išsiaiškinom, jas išvalyti ir šiukšles išnešti į konteinerius turi taip vadinami“pašalpiniai žmonės“.Bet kaip pilnos jos taip pilnos…neapsikentus ne kartą pateims teko jas išvalyti ir išnešti šiukšles..jos gi pūva, genda o čia pat žaidžia maži vaikai….negi mūsų savivaldybė, gal seniūnija negali iki šiol išspresti šios problemos?????Gerbiamieji valdininkai…,nemiegokit o pasidairykit po visas aikšteles, manau , kad tokį vaizdelį kaip Basanavičiaus 9 namo kieme pamatysit ir kitose aikštelėse….ir dar….pasodinot medelius o, kad jie ne visi prigijo ir jau džiūsta..irgi niekas nemato???? gal būtų galima tuos medelius persodinti??? o jau apie pasodintus putino krūmus nekalbu…kažkiek prigijo o kitus žole pjaudami komunalininkai sulaužė…gal ir šiais krūmeliais būtų galima pasirūpinti juos atsodinant….Jeigu jau sukūrėm grožį tai būkim malonūs juo pasirūpint…kokį mes pavyzdį rodom jaunajai kartai???? Na va..atrodo ir viskas….Būtų labai malonu, kad valdininkai ne tik pinigus skaičiuotų kiek ir kas kainavo bet ir pasirūpintų, kad visas šis grožis nebūtų niokojamas o dar ilgai tarnautų mūsų vaikams , anūkams ir visiems kitiems džiugintų AKĮ…..

  4. vita parašė:

    kol jaunimas bus toks piktadaris mūsų mieste , jokios garantijos nepadės. kad iki galo nepadaryta tai tiesa, prie įrengimų nėra dangos vaikai arba balose arba dulkėse , kituose miestuose teko matyti kad yra danga speciali paklota

  5. Kristina parašė:

    Jaunimėli, laužykit laužykit viską, pažiūrėsime su kuo JŪSŲ pačių vaikai žais kieme. Visi blogi darbai grįžta dvigubai :)

  6. Jazminas parašė:

    Reikia kamerų kiekvienoje aikštelėje, bet jas turi tik 2-3 miesto aikštelės. Juk žinoma, kad ankščiau ar vėliau ateis piemenys, kuriems niežti nagai ir išlaužys viską… kodėl nėra kamerų? Pvz. Žemaitijos g. vaikų aikštelėje yra kamera, ir ten viskas tvarkoje – sulaužytų žaidimų nėra. O šiame kieme (nuotraukoje) nepraėjo nei metai, o vienas įrenginys jau sugadintas, ir aš tai mačiau savo akimis, kaip 16-17 m. paaugliai iš visų jėgų jį laužė. Baisu… negi šiame mieste negali būti nieko gražaus? Jau vien naujame parke prie 5 kalnų kiek medelių išlaužytą… BAISUS JAUNIMAS.

  7. Ir vėl apgavo... parašė:

    Aikštelės buvo nupirktos pigiausios kokios yra rinkoje. Rangovas pinigus pasiėme kaip normalias. Jau dabar matome to pasėkmes, aikštelės aplūžusios, o dar nepraėjo nei metai…Aikštelės turėjo būt nupirktos bent su 5 metų garantija…o dar geriau 10 – ties.
    Apsaugos zonos visiškai neatitinka saugumo reikalavimų, tai gali pamatyti kiekvienas apsilankęs aikštelių gamintojo puslapyje.
    Neatitinka jos ir higienos normų.
    Danga aikštelėse ne tik neatitinka saugumo normų, bet ir yra pavojinga, nes vaikams „išnešiojus“ 5 cm skaldelės sluoksnį, pasirodė dolomitinė skalda. Pagal esamą aikštelių aukštį danga turėjo būti tokia (pagal EN 1176 normas):
    ne plonesnė nei 5 cm guminė danga arba 20-30 cm smėlio ar mulčo.
    Savivaldybė to nesukontroliavo, rangovas padarė kaip jam reikėjo.
    Kaltų nėra, gyventojai liko apgauti…
    Apmaudu, jog miesto valdžia dirba kažkieno, bet ne gyventojų interesams….

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto