Rajono apylinkėse – automobilių gausmas

Tėvas ir sūnus Plastininai, važiavusių automobiliu „Mitsubishi Lancer Evo“, savo klasėje užėmė antrąją vietą. Sigito STRAZDAUSKO nuotr.

[nggallery id=763 template=caption]Jau šeštą kartą mūsų rajone vyko Lietuvos automobilių ralio sprinto pirmenybių etapas „Mažeikiai–Viekšniai 2016”.
Šis etapas čempionate buvo šeštas ir paskutinis, po jo paaiškėjo pirmenybių nugalėtojai ir prizininkai, kurie bus apdovanoti iškilmingo sezono uždarymo šventėje lapkričio mėnesį.

Čempionatas finišavo mūsų rajone

Lietuvos ralio sprinto čempionatas prasidėjo dar sausį Latvijos Alūksnės miesto apylinkėse, o paskutinis – šeštasis etapas vyko mūsų rajono apylinkėse. Lietuvos sportininkams varžytis iš viso teko tik penkis kartus, nes Alytuje birželį planuotos lenktynės neįvyko.
Prieš etapo startą ralio direktorius Edvinas Vašteris sakė, kad lenktynės žvyro trasose bus dinamiškos ir tikrai įdomios.
„Keturis greičio ruožus sportininkai važiuos po du kartus, o vienas greičio ruožas bus naujas – iš viso sportininkai varžysis devyniuose greičio ruožuose. Manome, kad Mažeikių ir Viekšnių apylinkių žvyro keliai leis ekipažams parodyti tikrąjį savo meistriškumą“, – teigė vienas iš varžybų organizatorių.
56 ekipažai varžėsi bendrame 65 kilometrų ilgio greičio ruože, kuris vedė Reivyčių, Kušlėnų, Santeklių, Kapėnų ir Ramoniškių apylinkėmis.

Pelnytos dvi prizinės vietos

Penktadienį Užlieknėje tęstiniu greičio ruožu lenktynes pradėjo 56 ekipažai, o šeštadienį jas baigė  38 ekipažai. Tarp jų – keturi Mažeikių automobilių sporto klubo duetai. Mažeikiškiams nugalėtojų titulų iškovoti nepavyko, pelnytos dvi prizinės vietos.
Savo klasėje automobiliu „Mitsubishi Lancer Evo“ važiavęs Vitalijaus ir Vytenio Plastininų ekipažas iškovojo antrąją vietą, o su „Subaru Impreza“ važiavęs mūsų klubui atstovavęs latvių Vigo Rubenio ir Kristapo Eglitės ekipažas liko trečiojoje.

Plačiau skaitykite antradienio laikraštyje.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto