Autobusų stotis taps atskira įmone

Savivaldybės taryba ne tik pritarė UAB „Mažeikių autobusų parkas“ ketinimui nuo bendrovės atskirti autobusų stotį, bet ir sutiko tapti steigiamos viešosios įstaigos dalininke. Tokios reorganizacijos tikslas – pritraukti Europos Sąjungos lėšas stočiai sutvarkyti.

BIUDŽETO – SIMBOLINĖ DALIS
Savivaldybės Turto valdymo skyriaus vedėjas Antanas Naujokas paaiškino, kad atskyrus keleivių vežimą ir aptarnavimą tikimasi efektyvesnės įmonės veiklos. Vis dėlto pagrindinis naujos viešosios įstaigos steigimo tikslas esąs – galimybė pasinaudoti Europos Sąjungos lėšomis.
Dėl tos pačios priežasties Savivaldybė turėjusi tapti viešosios įstaigos dalininke. Nors Savivaldybė valdo apie 96 proc. bendrovės „Mažeikių autobusų parkas“ akcijų, tačiau UAB`as negali pretenduoti į europinę paramą.
Įmonės direktorius Leonas Kvietkauskas „Santarvei“ sakė pats bandęs rasti kelių gauti Europos Sąjungos lėšų, tačiau dabar tokių galimybių „uabui“ nebėra.

ATSAKOMYBĖ – AUTOBUSŲ PARKUI
Turto valdymo skyriaus vedėjas A. Naujokas beveik įsitikinęs, kad viešoji įstaiga Savivaldybei neturėtų būti papildoma našta, nes biudžeto įnašas būsiąs tik simbolinis (vienas litas). Visas steigimo išlaidas įsipareigojo padengti pagrindinis steigėjas „Mažeikių autobusų parkas“, į naująją įstaigą investuojantis materialinio turto už pusę milijono litų.
„Esame pagrindinis steigėjas ir nuo mūsų galvos skausmas neatslūgs“, – apie atsakomybę už viešosios įstaigos veiklą „Santarvei“ sakė autobusų parko direktorius L. Kvietkauskas.
Pašnekovas pastebėjo, kad Šiaulių, Skuodo, Telšių ir daugelio kitų miestų autobusų stotys buvo sutvarkytos mieste besisteigiančių prekybos centrų lėšomis, tačiau Mažeikiuose tokia galimybė nebuvo išnaudota.
„Galbūt todėl, kad stotis atokiau nuo prekybos centrų?“ – svarstė pašnekovas.

AUTOBUSŲ STOTIS PAGRAŽĖS
Apytiksliais skaičiavimais, autobusų stoties ir jos prieigų sutvarkymas kainuos apie milijoną litų. Savivaldybės administracijos direktorius Bronius Kryžius paaiškino, kad lėšos jau yra numatytos ir rezervuotos Europos Sąjungos projektuose.
Planuojama sutvarkyti autobusų stoties peroną, aikštę, apšvietimą, pastato fasadą, tualetus, infrastruktūrą, atlikti kitus darbus.
„Įsteigus viešąją įstaigą administravimo išlaidų kažkiek padaugės, tačiau jos atsipirks per investicijas“, – teigė autobusų parko direktorius.
L. Kvietkauskas patikino, kad dėl šios reorganizacijos būsimų išlaidų bendrovės klientai – keleiviai – nepajus.
Sigito STRAZDAUSKO nuotr.: Savivaldybės taryba ir „Mažeikių autobusų parkas“ nutarė įkurti viešąją įstaigą „Mažeikių autobusų stotis“.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto