Dešimt dienų rajone buvo padidėjusi oro tarša

Oro užterštumas dažniausiai padidėja tuomet, kai yra šalta ir žmonės dažniau kūrena krosnis. Nuotrauka iš redakcijos archyvo

Šiais metais dešimt dienų mūsų rajone buvo registruotas padidėjęs oro užterštumas – kietųjų dalelių koncentracija viršijo ribines normas.

Savivaldybės administracijos Aplinkos apsaugos, asmens ir visuomenės sveikatos skyriaus vyriausioji specialistė Justina Ungeitė informavo, kad šiais metais dešimt dienų kietųjų dalelių koncentracija ore buvo didesnė nei ribinė vertė – 50 mg viename kubiniame metre.
Padidėjęs užterštumas paskutinį kartą registruotas kovo 4-ąją. Tuomet kietųjų dalelių koncentracija ore buvo 65 mg viename kubiniame metre.
J. Ungeitė paaiškino, kad, pagal teisės aktų reikalavimus, leistinos koncentracijos viršijimo atvejų rajone negali būti daugiau kaip 35 dienas per metus. Pernai buvo registruota dešimt tokių atvejų.
„Atsiradus vėjui ir krituliams, oro tarša kietosiomis dalelėmis mažėja“, – pastebėjo specialistė.

Visas rašinys – „Santarvės“ laikraštyje.

3 Atsakymai į “Dešimt dienų rajone buvo padidėjusi oro tarša”

  1. skaitytojai parašė:

    tiesiog jau galejote uzuosti tokia smarve buvo ,vakarais ne lango negalejo atverti…

  2. SKAITYTOJA parašė:

    Kodėl rajono gyventojai apie padidėjusį užterštumą nėra informuojami per vietinė radiją ir TV. Dabar informuojate, kad „dešimt dienų rajone buvo padidėjusi oro tarša“. Mums ne ataskaitos reikia, o pasaugoti savo sveikatą. Būtume tomis dienomis mažiau į lauką ėję ar kambarius vėdinę.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto