Laukiama pagalbos vaikams su įgimta širdies yda

Asociacijos atstovai skelbia, kad įgimtą širdies ydą gali turėti maždaug 8 iš 1000 naujagimių. Nuotrauka iš redakcijos archyvo

Vaikus su įgimta širdies yda auginančius tėvus vienijanti Vaiko širdies asociacija kviečia dalyvauti projekte „Paremkime vaiko širdies kelionę“.
Šios idėjos tikslas – padėti tėvams laiku ir saugiai nuvežti vaikus prieš ir po širdies operacijos į Santariškių klinikų Širdies chirurgijos centrą Vilniuje.

Dengs kelionės išlaidas

Už suaukotas lėšas asociacija sumokės už sunaudotus degalus, o neturintiesiems automobilio padės susirasti transportą.
Asociacijos atstovė Jurga „Santarvei“ sakė, kad projektas vykdomas visus metus ir skirtas visoje Lietuvoje gyvenantiems vaikams su širdies negalia. Pirmenybė bus teikiama „širdukus“ auginančioms vienišoms mamoms bei didesniu atstumu nuo sostinės gyvenančioms šeimoms.
Norintieji sulaukti asociacijos pagalbos turėtų registruotis elektroniniu paštu info@vaikosirdis.lt arba siunčiant adresu Minijos g. 1, Kartenos mstl., Kretingos r.
Būtina pridėti pažymą apie gautas pajamas per pastaruosius 6 mėnesius bei vaiko neįgalumo pažymėjimo kopiją.
Dėl platesnės informacijos galima kreiptis į Jurgą telefonu 8 671 83 514.

Ydą turi 8 iš 1 000

Asociacijos atstovai skelbia, kad įgimtą širdies ydą gali turėti maždaug 8 iš 1000 naujagimių. Nepaisant tobulėjančio chirurginio gydymo ir diagnostikos, tėvams, išgirdus apie vaiko ligą, yra labai sunku. Operacijos laukimas, didžiulė baimė, nežinomybė ir viltis, reabilitacija – visus šiuos etapus pereina dauguma tėvų, auginančių vaiką su įgimta širdies yda. Medikai išgelbsti vaiko gyvybę, suteikdami naują gyvenimo kokybę. Sergantįjį širdies yda kartais dar lydi ir kitos sveikatos problemos, sutrinka įprasta raida, tad būtina pagalba, kad vaikas galėtų gyventi visavertį gyvenimą. Patirti stiprūs išgyvenimai, rūpestis dėl vaiko ateities panašaus likimo šeimas suvienija.
Vaiko Širdies Asociacija yra ne pelno siekianti organizacija, dirbanti labdaros pagrindais, padedanti vaikams, gimusiems su įgimtomis širdies ydomis, po širdies persodinimo operacijų, besiadaptuojantiems visuomenėje. Tokia organizacija, nuolat finansiškai ir morališkai padedanti šiems vaikams ir jų tėveliams, Lietuvoje yra vienintelė.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto