Aikštėje prie bažnyčios – neįprasta šventė

Vaivos SOVAITĖS nuotr.

[nggallery id=“997″] Ketvirtadienio popietę į Šv. Pranciškaus Asyžiečio bažnyčią rinkosi žmonės, vedini ar nešini savo augintiniais. Čia vyko Pasaulinė gyvūnijos ir šv. Pranciškaus Asyžiečio – gyvūnų globėjo – diena.

Neįprastą šventę surengė Mažeikių valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos (VMVT) darbuotojai drauge su Mažeikių lopšelio-darželio „Eglutė“ bei darželio-mokyklos „Kregždutė“ bendruomenėmis.
Pasak Mažeikių VMVT viršininko Vaidoto Sungailos, šiuo renginiu norėta sukviesti į vieną vietą žmones, kurie myli gyvūnus. Norėjosi pagerbti gyvūniją, atkreipti dėmesį į tai, kad gyvūnai – ne žaislai, tad, priimdami juos į savo namus, į savo šeimas, prisiimame ir atsakomybę už jų priežiūrą, sveikatą.
Renginio metu gyvūnus ir jų augintinius palaimino kunigas. Savo gebėjimus pademonstravo policijos tarnybiniai šunys. Buvo renkami didžiausi, mažiausi gyvūnai.
Norintieji galėjo dalyvauti Mažeikių gyvūnų globos draugijos surengtoje loterijoje be pralaimėjimo ir tokiu būdu paremti beglobius gyvūnus.

2 Atsakymai į “Aikštėje prie bažnyčios – neįprasta šventė”

  1. Liucija parašė:

    Spalio 4d. – šv. Pranciškaus Asyžiečio diena. Šv. Pranciškus yra gyvūnų globėjas. Visiškai nekeista, kodėl buvo pakviestas kunigas į šį minėjimą. O šiaip, buvo labai gražus renginys! Daugiau tokių. Ačiū organizatoriams

  2. Nu parašė:

    nė juokas nebeima…Ar jau tiek to kūrybiškumo belikę, ar kas čia pasidarė. Mylėkim tuos gyvūnus,džiaukimės, dalinkimės patirtimi ,globokime beglobius ,bet kodėl reikia visur statyti kunigą su ta krapyla.Turbūt taip ir mažėja trauka bažnyčiai.O pas ligonį be pinigėlių turbūt nelabai išeitų kunigėlį pasikviesti,ar mišias atlaikyti už numirusį nesumokėjus, turbūt irgi nelabai…

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto