Nuskambėjo sirena. Ką reikėtų daryti realios grėsmės akivaizdoje?

Nuotr. iš redakcijos archyvo

Trečiadienį – antrą ir paskutinį kartą šiais metais – visoje Lietuvoje gaudė sirenos. Taip buvo išbandyta gyventojų perspėjimo sistema.

Kilus grėsmei ar šalyje susidarius ekstremaliajai situacijai, gyventojai yra įspėjami sirenomis ir trumpaisiais pranešimais į tuos mobiliuosius telefonus, kuriuose nustatyta korinio transliavimo funkcija.
„Gyventojų perspėjimo sistema yra išbandoma du kartus per metus – balandžio ir spalio mėnesiais, trečiąjį mėnesio trečiadienį, likus aštuonioms minutėms iki vidurdienio, sirenos kaukia tris minutes, o trumpųjų perspėjimų perdavimas tęsiasi šešias minutes. Mažeikių mieste sirenos sumontuotos taip, kad jų signalas aprėptų visą miestą, rajone jos įrengtos ant seniūnijų pastatų, tiesa, ne visų“, – sakė Mažeikių rajono savivaldybės viešosios tvarkos skyriaus vyriausiasis specialistas Antanas Murauskas.
Išgirdę kaukiančias sirenas, gyventojai turėtų įsijungti Lietuvos radiją ar televiziją, taip pat regionines ir vietines radijo programas bei išklausyti visą informaciją apie gresiančius pavojus ir patarimus, ką daryti, kad galėtų apsaugoti save ir kitus.
Plačiau skaitykite laikraštyje.

One Reply to “Nuskambėjo sirena. Ką reikėtų daryti realios grėsmės akivaizdoje?”

  1. Tiesiog idomu parašė:

    Kaip Mažeikių rajono savivaldybės viešosios tvarkos skyrius gali pakomentuoti virš miesto 2018 10 11 žemai praskridusi karinį lektuvą????

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto