„Mažeikių naftai“ – auksas ir sidabras

Antradienį Prezidentūroje „Mažeikių nafta“ apdovanota dviem Lietuvos pramonininkų konfederacijos organizuoto konkurso „Lietuvos metų gaminys 2006“ medaliais. Aukso medalį bendrovė gavo už dyzeliną su priedu, pagamintu iš biologinės kilmės komponento – rapsų aliejaus, sidabro – už benziną su priedu, pagamintu iš biologinės kilmės komponento – etanolio.
Šie produktai skirti Lietuvos rinkai. Biologinės kilmės priedai leidžia mažinti bendrąją taršą ir pagerina kuro savybes.
„Lietuvos metų gaminys 2006“ apdovanojimus „Mažeikių naftos“ generaliniam direktoriui Polui Nelsonui Inglišui įteikė Lietuvos Respublikos Prezidentas Valdas Adamkus.
Pasak P. N. Inglišo, šie apdovanojimai – „tai didžiulis mūsų bendrovės ir joje dirbančių specialistų darbo įvertinimas. Didžiuojamės šiuo apdovanojimu, priimdami jį lyg puikų startą tolesnei bendrovės veiklai ir plėtrai“.
V. Adamkus, pasveikinęs konkurso „Lietuvos metų gaminys 2006“ nugalėtojus, padėkojo šalies pramonės ir verslo atstovams už svarų indėlį į kokybiškesnio ir pažangesnio gyvenimo Lietuvoje kūrimą bei palinkėjo dar didesnės sėkmės darbuose.
„Mūsų valstybė nėra itin turtinga, tačiau žmonės yra ambicingi, darbštūs, trokštantys sėkmės ir sugebantys kurti aukštai vertinamus produktus“, – sakė Prezidentas.
Šalies vadovas palankiai vertino faktus, kad 60 procentų Lietuvoje pagaminamos produkcijos yra eksportuojama, o kiekvienais metais užsienyje parduodamų produktų skaičius auga dešimtimis procentų. Vien per devynis šių metų mėnesius eksportas išaugo apie 30 procentų. Tai, Prezidento nuomone, yra didelis Lietuvos verslininkų nuopelnas.
Konkursas „Lietuvos metų gaminys“ šalyje organizuojamas jau dešimtus metus.
Šių metų konkursui nominuoti 77 gaminiai iš įvairių pramonės ir verslo šakų.
Aukso medaliais apdovanoti 55 gaminiai, sidabro – 22. Daugiausia medalių skirta maisto pramonės gaminiams.
„Santarvės“ inf.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto