„Ventos“ mokyklos stalo tenisininkai – šalies čempionai

„Ventos“ vidurinės mokyklos stalo tenisininkai Šalčininkuose vykusiose finalinėse Lietuvos mokinių sporto žaidynių stalo teniso varžybose iškovojo čempionų vardus. NUGALĖTA IR ASMENINĖSE VARŽYBOSE
Finalinis šių masiškų varžybų (jas pradėjo daugiau kaip tūkstantis šalies mokyklų komandų) turas vyko Šalčininkuose. „Ventos“ vidurinės mokyklos garbę šiose varžybose gynė aštuntokai Tonetas Domeika ir Vilius Vasaris bei šeštokas Arnoldas Domeika. Komandinėse varžybose mažeikiškiai varžovams nepaliko jokių vilčių: 9:0 privertė pasiduoti Vilkaviškio atstovus bei po 7:2 nugalėjo Joniškio ir Šalčininkų komandas.
Ne blogiau mūsų miesto sportininkams sekėsi ir asmeninėse varžybose. Įveikęs visus varžovus, šalies „Orbit“ mokinių žaidynių stalo teniso čempionu tapo Tonetas Domeika, ketvirtas liko jo brolis Arnoldas, penktas Vilius Vasaris.
Pasak komandos vadovo Anatolijaus Lobanovo, puikiai varžybose pasirodę „Ventos“ vidurinės mokyklos moksleiviai buvo apdovanoti taure bei pirmos vietos medaliais.

ĮVEIKTI TRYS ETAPAI
Anot A. Lobanovo, norint patekti į finalines varžybas teko nueiti ilgą kelią. Iš pradžių „Ventos“ vidurinės mokyklos atstovai iškovojo pirmą vietą rajoninėse varžybose, po to rungtyniavo zoninėse varžybose, kuriose privalu buvo iškovoti mažiausiai antrąją vietą.
„Šį uždavinį įvykdėme – tapome nugalėtojais ir iškopėme į pusfinalį. Čia po 3:0 įveikėme Panevėžio bei Kelmės stalo tenisininkus ir patekome į finalą. Gaila, bet merginų komanda, kuri pernai šiose varžybose iškovojo ketvirtąją vietą, į finalą nepateko“, – sakė komandos vadovas.
Įdomu tai, kad į finalinį šių varžybų etapą vaikinų grupėje nepateko nė viena didmiesčio komanda, o merginų grupėje finale kovojo tik didžiųjų miestų ekipos.
„Tai jau ne pirmas mūsų mokyklos stalo tenisininkų tokio rango laimėjimas: užpernai šalies čempionėmis tapo abi mūsų mokyklos ekipos“, – džiaugėsi A. Lobanovas.
Jono STRAZDAUSKO nuotrauka

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto