Asmeninius duomenis iš „Sodros“ bus galima sužinoti paprasčiau

Nuotrauka iš redakcijos archyvo

Šiais metais „Sodros“ klientams suteikiamas identifikavimo kodas. Gyventojai, turintys šį kodą, jiems reikalingą informaciją galės sužinoti telefonu. Iki šiol klientus asmeninės informacijos telefonu niekas neteikdavo – nebuvo galima identifikuoti skambinusiojo.


Negalėdavo suteikti 

„Sodros“ Mažeikių teritorinio skyriaus vadovė Laima Nagienė sakė, kad jos vadovaujami specialistai kasdien sulaukia skambučių, kai gyventojai prašo su jais susijusios informacijos, tačiau tokių žinių suteikti negalėdavo. 
„Telefonu žmonėms būdavo suteikiama tik bendroji informacija. O visa kita – konfidencialu, nes mes negalėdavome būti tikri, kas iš tiesų mums skambina. Ar tikrai paskambinęs žmogus yra tas, apie kurį prašoma informacijos. Dabar, norėdamas gauti visą informaciją, žmogus privalės pasakyti savo identifikavimo kodą, kuris bus suteiktas kiekvienam individualiai“, – paaiškino L. Nagienė.
Asmens duomenys bus teikiami gyventojams, kurie yra pateikę prašymą teikti jų duomenis telefonu ir kuriems yra suteiktas kliento identifikavimo kodas.


Turi kreiptis patys

Žmogus, norintis gauti identifikavimo kodą ir sužinoti savo duomenis telefonu, turi pateikti prašymą. Tai galima padaryti per Elektroninę gyventojų aptarnavimo sistemą (EGAS) arba atvykus į bet kurį „Sodros“ teritorinį skyrių ar Užsienio išmokų tarnybą. 
Kliento identifikavimo kodas yra unikalus – toks pat kodas negali būti suteiktas daugiau nei vienam asmeniui.
 L. Nagienė priminė, kad identifikavimo kodas bus suteikiamas tik tuo atveju, jei žmogus kreipsis pats.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto