Lopšelis-darželis „Buratinas“ mini 35-ąjį gimtadienį

Sigito STRAZDAUSKO nuotrauka

[nggallery id=628 template=caption]Mažeikių lopšelis-darželis „Buratinas“ švenčia 35-erių metų jubiliejų. Šiai sukakčiai bei Etnografinių regionų metams buvo skirta jubiliejinė šventė ir konferencija „Nutieskime draugystės ir sveikatos tiltą“, į kurią susirinko būrys svečių, taip pat socialiniai partneriai iš Vilniaus, Šiaulių, Akmenės, Telšių, Mažeikių lopšelių-darželių.  

Lopšelio-darželio „Buratinas“ direktorė Živilė Brazaitienė artėjant jubiliejui prisiminė neseną atsitikimą, kai darželio koridoriuose sutiko rožių puokšte nešiną vaikiną, kuris po 15 metų atėjo pasveikinti savo buvusios auklėtojos Irenos Veselienės.
„Jaunuolis susidrovėjęs sakė nebeprisimenąs auklėtojos vardo, bet labai norįs jai padėkoti. Pažinau, kad tai Modestas ir prisiminiau, kas jo auklėtoja. Dabar Modestas dirba virėju Londone… Ar begali sulaukti jautresnės minutės, kai darželis ir pedagogai prisimenami net ir po penkiolikos metų?“ – susijaudinusi kalbėjo darželio vadovė.
„Buratinas“ savo veiklą skaičiuoja nuo 1980-ųjų – jis buvo vienas pirmųjų tuometinės Naftos perdirbimo įmonės lopšelių-darželių. Nuo tada, be jau minėtos priešmokyklinio ugdymo pedagogės I. Veselienės, čia dirba jos kolegė Liudmila Ligeikienė, pedagogė ekspertė Roma Gydrienė,  auklėtojos metodininkės Vanda Jonkuvienė ir Liuda Petrošienė, auklėtoja Audronė Memgaudienė, vyresniosios auklėtojos Vida Mačernienė ir Birutė Budrevičienė bei auklėtojų padėjėjos Jelena Osipova bei Liuda Milerienė ir II vadybinę kategoriją turinti direktoriaus pavaduotoja Genė Tamušauskienė.
1995-aisiais „Buratinas“ perduotas Mažeikių rajono savivaldybės žinion.

Visas rašinys – „Santarvės“ laikraštyje.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto