„Santarvės taurės“ turnyre – atkaklios dvikovos

Vis didesnį pagreitį įgyja „Santarvės taurės“ futbolo turnyras: vakar vakare buvo žaidžiami pirmojo rato penktojo turo mačai. Šią savaitę vykusiose kovose pirmuosius taškus pelnė ugniagesių ir SM „Grėblių“ komandos. MEISTRIŠKUMAS BUVO AUKŠTESNIS
Trečiadienį pirmosios į Gabijos gimnazijos futbolo aikštę išbėgo FC „Katafalko“ ir „Liūtų“ ekipos. Nors jas sudaro vienmečiai sportininkai, tačiau šįkart meistriškumu varžovus pranoko pastaroji ekipa: jie be vargo rezultatu 12:2 iškovojo antrąją pergalę pirmenybėse.
Kitoje dvikovoje įtemptos kovos taip pat nebuvo: viena iš favoričių „Elektrinės“ komanda rezultatu 8:0 sutriuškino futbolo mėgėjų „Senamiesčio“ ekipą. Net šešis įvarčius nugalėtojams pelnė vienas rezultatyviausių turnyro žaidėjų Antanas Bulošas.
Įdomiausia buvo trečioji dvikova tarp SM „Grėblių“ ir „Impulso“ komandų. Pastaroji ekipa sustiprėjo pradėjus rungtyniauti rezultatyviausiam šalies futbolo pirmosios lygos žaidėjui, Klaipėdos „Atlanto2“ puolėjui Antanui Tautvydui. Tačiau pirmajame kėlinyje jaunieji Sporto mokyklos auklėtiniai nepasidavė vyresniems varžovams: po kėlinio rezultatas buvo lygus – 1:1. Tik antrajame kėlinyje „Impulso“ futbolininkai pelnė tris įvarčius ir šventė pergalę rezultatu 4:1.
Paskutinėse turo rungtynėse turnyro lyderė „Jungtinių pajėgų“ komanda rezultatu 7:0 nesunkiai įveikė „Gaisrinę“ .

VYKO LYDERIŲ DVIKOVOS
Ketvirtadienį beveik visos dvikovos vyko ypač atkakliai. Jau pirmose rungtynėse susigrūmė dar nė taško neturėjusios SM „Grėblių“ ir „Gaisrinės“ ekipos. Sporto mokyklos auklėtiniai greitai išsiveržė į priekį rezultatu 2:0, tačiau ugniagesiai parodė charakterį: jie ne tik išlygino rezultatą, bet ir išsiveržė į priekį 4:2. Lemtinga buvo paskutinė rungtynių dalis: du Renaldo Girgždžio taiklūs smūgiai lėmė, kad komandos išsiskyrė taikiu rezultatu 4:4.
Išvakarėse patyrę triuškinamą pralaimėjimą, kitą dieną FC „Katafalkas“ sportininkai susikaupė ir stojo į tikrą mūšį su „Elektrinės“ atstovais: antrajame kėlinyje po Giedriaus Vilko pelnyto įvarčio jie pirmavo. Tačiau rungtynių likimą lėmė patyrusių A. Bulošo ir A. Žukovo žaidimas: po jų taiklių smūgių „Elektrinė“ šventė pergalę rezultatu 2:1.
Trečioje dvikovoje „Jungtinės pajėgos“ iškovojo jau ketvirtąją pergalę šiame turnyre: rezultatu 5:0 jie nugalėjo „Senamiesčio“ komandą.
Paskutinės turo rungtynės tarp „Liūtų“ ir „Impulso“ komandų prasidėjo kiek netikėtai: po pirmojo kėlinio ši ekipa, A. Tautvydui ir dukart R. Leliūgai pasiuntus taiklius smūgius, pirmavo net 3:0. Tačiau „Liūtai“ parodė charakterį: antrajame kėlinyje jie pelnė du įvarčius, o paskutinėmis rungtynių minutėmis Tomas Daukšas taikliu baudos smūgiu išplėšė lygiąsias.
Vakar vakare vyko penktojo turo dvikovos, kuriose susitiko lyderiai „Jungtinės pajėgos“ (12 taškų) ir „Impulsas“ (10 taškų) bei „Elektrinė“ (9 taškai) ir „Liūtai“ (7 taškai).

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto