***„SANTARVĖS“ VIRTUVĖLĖ:*** Kopūstų kotletai

Reikės: 1 kg kopūsto;
1 svogūno galvos;
2 skiltelių česnako;
pusės stiklinės miltų;
pusės stiklinės manų kruopų;
krapų,
druskos ir prieskonių (pagal poreikį),
maltų džiūvėsių;
aliejaus.

Gaminame: stambiais gabalais supjaustytą kopūstą 8–10 minučių apverdame pasūdytame vandenyje, išimame, nuvarviname kiaurasamtyje, sumalame mėsmale.
Į gautą masę sudedame sutarkuotą svogūną, išspaustą česnaką, smulkiai pjaustytus krapus, druską ir prieskonius. Suberiame manus ir miltus, gerai sumaišome.
Suformuojame kotletus ir apvolioję juos džiūvėsiuose kepame aliejuje kaip įprastus kotletus – kol iš abiejų pusių susidarys apskrudusi plutelė.
Jei pageidaujate išskirtinio skonio, į kopūstų masę galima įdėti truputį kaparėlių.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto