***SANTARVĖS virtuvėlė:*** „Meksikietiška pagunda“

Jau penktadienis. Ir prieš akis dvi laisvos dienos, kai galime savo šeimą ar draugus palepinti skanesniais, išradingesniais ir daugiau laiko reikalaujančiais patiekalais. O gal ką nors domina paprastesnių valgių receptai, konservavimo gudrybės?
Visa tai tikimės sutalpinti į naują mūsų svetainės rubriką „SANTARVĖS virtuvėlė“.
Kol mažeikiškiai pagalvos, kokia kulinarine patirtimi verta pasidalyti viešai, rubriką „palaikyti“ nutarė redakcijoje dirbantys žmonės.
Kiekvieną penktadienį mūsų kolegos pristatys po vieną išbandytą valgių gaminimo receptą.
Laukiame ir Jūsų laiškų, patiekalų gamybos proceso aprašymų bei nuotraukų. Viską siųskite adresu [email protected] arba tiesiog portalo viršuje paspaudę mygtuką „Atsiųsti naujieną“.

„Meksikietiška pagunda“. Nuotrauka iš asmeninio archyvo

Šis patiekalas turėtų patikti mėgstantiems aštriai ir stipriai pavalgyti. Jis pagaminamas labai greitai ir visai paprastai, jeigu turite galimybę nusipirkti „Knorr“ arba „Maggi“ firmų pakelį prieskonių rinkinio „Chili con Carne“. Mūsų prekybos centruose šio produkto nėra tekę matyti, tad jo reikėtų paprašyti arba patiems parsivežti iš Vokietijos. Tačiau jeigu šio komponento ir neturite – ne bėda. Jį galite pakeisti atskirais prieskoniais, tik tokiu atveju patiekalo paruošimas užtruks šiek tiek ilgiau.

Šis patiekalas turėtų patikti mėgstantiems aštriai ir stipriai pavalgyti. Nuotrauka iš asmeninio archyvo

Pirmuoju atveju jums reikės:
500 g faršo (geriau jautienos, bet galima ir kiaulienos);
2 skardinių (400 g)  raudonųjų pupelių (virtų vandenyje su druska);  2 pakelių „Chili con Carne“ prieskonių.

Į puodą įpilame truputį aliejaus, pakaitiname ant ugnies ir sudedame faršą. Maišome iki tol, kol apkepa ir pakeičia spalvą. Prieskonių pakelius atskiedžiame 600 g šalto vandens ir supilame į puodą. Tada sudedame pupeles. Kai užverda, dar 5 minutes paverdame.

Antruoju atveju viskas tas pats, tik prieskonių rinkinį,

Bernarda primena, kad dedant prieskonius, reikia nuolat ragauti, aštrumą derinti prie savo skonio. Nuotrauka iš asmeninio archyvo

kurio sunku įsigyti, keičiame įvairiais atskirais prieskoniais. Aštrumo patiekalui suteiks prekybos centre nusipirktas stiklainėlis žaliųjų aitriųjų paprikų, vadinamųjų jalapeno pipirų.
Keptuvėje su aliejumi pakepiname faršą ir smulkiai supjaustytus svogūnus. Sudedame į puodą, įdedame lauro lapų, juodųjų ir kvepiančiųjų pipirų, druskos. Įpilame truputį vandens. Tada susmulkiname keletą griežinėlių aitriųjų jalapeno paprikų (pagal skonį), česnako.
Patiekalą paskaniname į jį įdėję susmulkintą raudoną papriką, mažą skardinę pomidorų be odelės savo sultyse.
Pabaigoje sudedame raudonąsias pupeles, sumaišome, pašildome ir tiekiame į stalą.
Antruoju atveju, į patiekalą dedant prieskonius, reikia nuolat ragauti, jo aštrumą derinant prie savo skonio.

Bernarda PLASTININA

One Reply to “***SANTARVĖS virtuvėlė:*** „Meksikietiška pagunda“”

  1. Tomas parašė:

    „Chlli con carne“ yra valgomas su ryziais.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto