***SANTARVĖS virtuvėlė:*** Tortas „JUODAS MIŠKAS“

Tortas. Nuotrauka iš asmeninio archyvo

Labai mėgstu sukiotis virtuvėje, mėgstu gaminti, eksperimentuoti ir išbandyti ką nors naujo. Šį kartą siūlau jums pasigaminti tortą. Reikės tik trupučio laiko ir kantrybės, kad galėtumėte nustebinti savo artimuosius.

Tortas „JUODAS MIŠKAS“

Biskvitui paruošti reikės:
200 g miltų
200 g cukraus
1 arb. šaukštelio sodos
1,5 arb. šaukštelio kepimo miltelių
120 g kambario temperatūros sviesto
40 g kakavos
190 ml kefyro

Šokoladinis kremas: 100 g juodojo šokolado, 200 ml grietinėlės.
Grietinėlės kremas: 500 ml 36 proc. plakamosios grietinėlės, 100 g cukraus, citrinos rūgšties pagal skonį.
Vyšnios: 400 g šaldytų vyšnių be kauliukų, 3 v. š. cukraus, 3 v. š. brendžio arba likerio (bet nėra būtina).

Torto gaminimas:
Prieš gamindami tortą iš vakaro pasiruošiame šokoladinį kremą.
Užviriname grietinėlę, nukeliame nuo ugnies, sudedame šokolado gabaliukus ir maišome, kol pasidarys vientisa masė. Per naktį ją laikome šaldytuve. Vėl išplakame plaktuvu iki vientisos masės.
Vyšnias taip pat užpilame cukrumi ir alkoholiu (arba tik cukrumi) ir paliekame per naktį.

Šokoladinis biskvitas
Sviestą išplakame su cukrumi, dedame kiaušinius, vėl viską išplakame. Supilame kefyrą, vėl plakame iki vientisos masės.
Sodą, kepimo miltelius, kakavą, miltus persijojame, dalimis beriame į tešlą ir plakame, kol masė taps vientisa.
Tešlą pilame į kepimo popieriumi išklotą formą nuimamais kraštais ir iškepame.
Kepame 180 laipsnių orkaitėje apie 20–30 min.
Iškepusį ir atvėsusį biskvitą padalijame į tris lakštus.

Tada ruošiame grietinėlės kremą. Grietinėlę išplakame su cukrumi ir citrinos rūgštimi iki standumo.

„Surenkame“ tortą
Dedame biskvito sluoksnį, sulaistome jį vyšnių sirupu. Sudedame visą šokoladinį kremą, išlyginame (aš dar pabarstau riešutais, jie čia labai tinka).
Ant viršaus dedame pusę kiekio grietinėlės su vyšniomis.
Antras biskvitas – sulaistome ir vėl grietinėlės kremas su vyšniomis.
Ant viršaus uždedame trečią biskvitą, jį sudrėkiname, aptepame plonai grietinėlės kremu ir apipilame tirpintu šokoladu
Arba puošiame tortą, kaip norime ir mokame – pagal savo fantaziją.
Tortą per naktį palaikome šaldytuve, kad subręstų.
Skanaus.
Jolanta M.

Kitas tortas. Nuotrauka iš asmeninio archyvo

5 Atsakymai į “***SANTARVĖS virtuvėlė:*** Tortas „JUODAS MIŠKAS“”

  1. J.M parašė:

    gaminusi pagal recepta,paskaitykit atydziai,grietinele su sokoladu kai isplaki,kaunasi labai standus kremas.

    tiesa,recepte tikrai yra klaida….biskvitui reikalingi 3 kiausiniai….netycia praleidau.o daugiau cia viskas tikrai gerai.

  2. Gaminusi pagal receptą parašė:

    Šokoladinis kremas: 100 g juodojo šokolado, 200 ml grietinėlės gaunasi skystas kremas. Čia turetų būti mažesnis kiekis grietinėlės

  3. J.M parašė:

    Jūs pirma išbandykit,o jau paskui komentuokit….receptas geras ir daug kartų mano ir kitų daugelio išbandytas…kas čia jum ne gerai su kiekiais/?

  4. as manau, parašė:

    kad rasant recepta, padaryta klaidu, nes kazkas ne taip.

  5. Šeimininkė parašė:

    Jūs turbut negaminote pagal šį receptą. Atydžiai perskaitykite ir matysite, kad pagal šį receptą, jei imsime tokius kiekius produktų gausis kleckas ne tortas. Ištaisykite receptūros klaidas.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto