***SANTARVĖS virtuvėlė:*** varškės desertas

Jau penktadienis. Ir prieš akis dvi laisvos dienos, kai galime savo šeimą ar draugus palepinti skanesniais, išradingesniais ir daugiau laiko reikalaujančiais patiekalais. O gal ką nors domina paprastesnių valgių receptai, konservavimo gudrybės?
Visa tai tikimės sutalpinti į naują mūsų svetainės rubriką „SANTARVĖS virtuvėlė“.
Kol mažeikiškiai pagalvos, kokia kulinarine patirtimi verta pasidalyti viešai, rubriką „palaikyti“ nutarė redakcijoje dirbantys žmonės.
Kiekvieną penktadienį mūsų kolegos pristatys po vieną išbandytą valgių gaminimo receptą.
Laukiame ir Jūsų laiškų, patiekalų gamybos proceso aprašymų bei nuotraukų. Viską siųskite adresu info@santarve.lt arba tiesiog portalo viršuje paspaudę mygtuką „Atsiųsti naujieną“.

Varškės desertas. Nuotrauka iš asmeninio archyvo

Savaitgalis jau ant nosies, bet sinoptikai pranašauja prastą orą, tad sėdintiems namuose siūlau paprastą, lengvai ir greitai paruošiamą (paruošit greitai, bet reikės ugdyti valią neparagauti tol, kol desertas stings šaldytuve) varškės desertą, kuris, manau, tiks ir patiks ne tik didiesiems, bet ir mažiesiems smaližiams.
Turiu įprotį gautą receptą patobulinti pagal save (pridedu arba neįdedu, arba pakeičiu kokį recepto ingredientą). Šį kartą – taip pat…

Varškės desertas

  • 4 porcijoms reikės :
  • 4–5 šaukštelių želatinos
  • 500 g varškės sūrelių (saldžios varškės)
  • ¼ l pieno, žiupsnelio druskos
  • 4 šaukštų juodųjų serbentų sulčių
  • 2 šaukštų citrinų sulčių
  • 50 g miltinio cukraus
  • 80 g smulkinto juodojo šokolado
  • 1 šaukšto lazdyno riešutų

Desertą puošti vyšniomis, šokolado drožlėmis, plakta grietinėle.
Patiekti galima ledainėse arba aukštesnėse stiklinėse.
Tinka prie biskvitinių sausainių.

Paruošimo būdas

Vika pataria: kuo daugiau plaktos grietinėlės – tuo skaniau...

Želatiną išbrinkinti šaltame vandenyje. Sūrelius (aš naudojau plombyro skonio varškę), pieną ir druską ištrinti iki minkšos, vientisos masės. Išbrinkusią želatiną ištirpinti 4 šaukštuose verdančio vandens, sukrėsti į kremą, gerai išmaišyti ir masę padalinti į tris dalis.
Vieną dalį kremo sumaišyti su juodųjų serbentų sultimis (aš naudojau namuose gamintą juodųjų serbentų uogienę, praskiestą vandeniu), pasaldinti ir sukrėsti į taures. Kitą dalį sumaišyti su citrinų sultimis, pasaldinti ir sukrėsi ant pirmojo sluoksnio. Trečią varškės kremo dalį sumaišyti su ištirpintu šokoladu, susmulkintais riešutais ir cukrumi. Kadangi neturėjau reikiamo kiekio juodojo šokolado, į desertą įdėjau vaikiškos kakavos, mano nuomone, nuo to skonis tik pegerėjo. Tai trečiasis deserto sluoksnis.
Palikti, kad atvėstų. Įdėjus į šaldytuvą šaldyti 1 valandą ar ilgiau. Recepte rašoma, kad kremą reikia užšaldyti sandariai uždengtose taurėse, bet aš šį sakinį kažkaip praleidau… Nežinau, ar dėl šios priežasties, ar dėl to, kad įdėjau truputį mažiau varškės, desertas buvo nepakankamai sustingęs, bet šios smulkmenėlės niekas nepastebėjo…
Puošti plakta grietinėle, vyšnia ir šokolado drožlėmis. Aš spėjau papuošti tik plakta grietinėle, nes jau buvo susidariusi eilutė ragauti deserto…

Skanaus!

P. S. Skaičiuojančioms kalorijas: viena porcija – 507 kcal (2122 kJ).

One Reply to “***SANTARVĖS virtuvėlė:*** varškės desertas”

  1. mažeikiškė parašė:

    Nors sinoptikai klydo, ir oras leido laiką praleisti gamtoje, bet spėjome ir šį desertą išbandyti. Beje, jis labiausiai patiko vyrui, „užsidirbau“ pliusiuką :))) ačiū už receptą!

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto