***SANTARVĖS virtuvėlė:*** Žiemiška sriuba – šiupininė

Šiai sriubai išvirti reikės po 150 g marinuotų agurkų ir raudonosios paprikos (galima naudoti ir lečo – su pomidorais konservuotų paprikų), trupučio česnako, nedidelio stiklainiuko juodųjų alyvuogių be kauliukų, 4 šaukštų pomidorų padažo (jei naudosite lečo, jo dėti mažiau), 2 valgomųjų šaukštų aliejaus, 100 g medžiotojų dešrelių, druskos, cukraus, citrinos sulčių – pagal skonį, grietinės, žalumynų. Vandens reikės tiek, kad sriuba būtų tiršta.
Agurkus ir papriką supjaustykite, kartu su pomidorų padažu patroškinkite, kol daržovės suminkštės. Po to jas sukrėskite į puodą, užpilkite sultiniu ar vandeniu ir užvirinkite. Dešreles, alyvuoges ir česnaką susmulkinkite, pakepkite su aliejumi, sudėkite į puodą ir virkite 5–7 min. Pabaigoje įberkite cukraus, druskos, parūgštinkite citrinos sultimis. Įberkite žalumynų.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto