***SANTARVĖS VIRTUVĖLĖ:*** Žuvies patiekalai – ir kasdieniniai, ir šventiniai

Žuvies sriuba

Kad šeimai patiektume valgių iš žuvies, nebūtina turėti vyrą žveją. Puikių patiekalų galima pagaminti, pasinaudojus tuo, ką siūlo turgavietės, prekybos centrai.
Šie patiekalai tinka ir kasdieniam, ir šventiniam stalui.

Pagal vengrus pagaminta žuvis
Patiekalui pagaminti reikės 350 gramų žuvies filė (geriausiai tiktų karpis), druskos, po didelę ankštį raudonosios ir žaliosios paprikos, 1,5–2 svogūnų, 1 pomidoro, šaukšto riebalų, ½–1 šaukštelio maltos paprikos, 1/8 litro žuvies sultinio, 100 gramų grietinės.

Žuvies filė supjaustykite piršto storio gabalėliais, lengvai pasūdykite.
Papriką supjaustykite postambiais gabalėliais, svogūną – žiedeliais, nuluptą pomidorą dalinkite į aštuonias dalis.
Svogūną pakepkite su aliejumi, suberkite maltą papriką, sudėkite žuvį ir iškepkite. Padėkite šiltai. Papriką ir pomidorą sudėkite į puodą, truputį pasūdykite ir užpilkite žuvies sultiniu. Patroškinkite apie 20 minučių.
Atsargiai įmaišykite grietinę, saugokite, kad nesutrauktų. Sudėkite žuvį su svogūnais, dar truputį pakaitinkite.

Žuvies sriuba
Sriubai išvirti reikės 500 gramų baltos žuvies, 400 gramų daržovių – morkų, saliero, petražolės šaknų, poro, vieno svogūno, 100 gramų nerūgščios grietinės, 2 trynių, pusės citrinos sulčių, keleto džiovintų grybų, petražolių lapelių, druskos, pipirų.

Nuvalytą žuvį dėkite į 1,5 litro karšto vandens. Virkite ant lėtos ugnies. Daržoves susmulkinkite, virkite kartu su džiovintais grybais. Virtą žuvį išimkite iš sultinio, išnarstykite kaulus, supjaustykite gabalėliais.
Kiaušinių trynius ištrinkite su grietine ir atsargiai, kad nesutrauktų, supilkite į sriubą. Pasūdykite ir užbarstykite pipirų pagal savo skonį.
Sriubą pakaitinkite, pabaigoje supilkite citrinos sultis ir sudėkite žuvies gabaliukus.
Prieš patiekdami, pabarstykite petražolėmis.

Salotos su rūkyta skumbre
Salotoms pagaminti reikės 2 karštai rūkytų skumbrių, 2 stiklinių ryžių, 1 šaukštelio aliejaus, 1 šaukštelio kario prieskonių, 2 marinuotų agurkų, 1/2 ankšties raudonosios paprikos, 2 svogūnų, svogūnų laiškų, majonezo, druskos ir pipirų.

Skumbrę nulupkite, išimkite kaulus ir sumaigykite šakute. Smulkiai supjaustykite 1 svogūną bei svogūnų laiškus ir išmaišykite su žuvimi.
Iš žuvies masės suvoliokite nedidelius kukulaičius.
Ryžius išvirkite biriai su riebalais ir kariu. Ataušinkite. Agurkus, papriką ir svogūną supjaustykite, sumaišykite su ryžiais ir pagal skonį paskaninkite majonezu.
Ryžių masę sudėkite į salotinę, ant jos išdėliokite žuvies kukulaičius.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto