„Santarvės“ čempionate – pirmojo rato pabaigtuvės

„Santarvės“ krepšinio čempionate šeštadienį buvo žaidžiami paskutiniai pirmojo rato susitikimai, po kurių paaiškėjo, kad lyderiu šiame turnyre tapo „Grūstės“ krepšininkai.
PRALAIMĖJIMAS NUBLOŠKĖ ŽEMYN
Prieš paskutinį turą čempionate pirmavo „Rekolo“ krepšininkai, tačiau jau pirmose šeštadienio rungtynėse patirtas pralaimėjimas juos nubloškė net į ketvirtąją vietą. Žaisdami be Giedriaus Trakausko, vieno iš pagrindinių žaidėjų, „Rekolo“ krepšininkai netikėtai 75:86 turėjo pripažinti „Elektrinės“ ekipos pranašumą. Nugalėtojams Antanas Smilgys pelnė 22, o Artūras Kubilas – 16 taškų, pralaimėjusiųjų ekipai po 14 taškų įmetė Marius Kozys ir Simonas Petkevičius.
Antrosiose rungtynėse „Grūstė“, vedama lyderio Marijaus Norkaus (pelnė 34 taškus), tik ketvirtame kėlinyje palaužė „Lukoil“ ekipos pasipriešinimą ir iškovojo pergalę rezultatu 93:79. „Lukoil“ neišgelbėjo rezultatyvus lyderių žaidimas: Aivaras Jokubaitis įmetė 27, Darius Turčinskas – 17 taškų.
Kitose dviejose dvikovose lengvas pergales šventė favoritai. „Kvistija“ 102:78 privertė pasiduoti „Ventus“ krepšininkus, o „Gaisrinė“ 104:82 nugalėjo „Naftos“ ekipą.

SAVAITGALĮ PRASIDĖS ANTRASIS RATAS
Po pirmojo rato, iškovojusi šešias pergales ir patyrusi vieną pralaimėjimą, pirmenybėse pirmauja „Grūstės“ ekipa. Po jos rikiuojasi trys komandos, savo sąskaitoje turinčios po penkias pergales ir patyrusios po du pralaimėjimus. Tarpusavio susitikimų rezultatai lėmė, kad antroje vietoje yra „Gaisrinė“, trečia – „Kvistija“, ketvirtas – „Rekolas“. Penktoje vietoje su trimis pergalėmis liko „Lukoil“ atstovai, tiek pat pergalių iškovoję „Elektrinės“ krepšininkai užima šeštąją vietą. Septinti, pasiekę vieną pergalę, yra „Ventus“ krepšininkai, palikę už savęs dar pergalių džiaugsmo nepatyrusią „Naftos“ komandą.
Rezultatyviausiųjų žaidėjų sąraše pirmauja Aivaras Jokubaitis iš „Lukoil“ ekipos, vidutiniškai per rungtynes įmetantis po 30,3 taško. Nedaug nuo jo atsilieka „Naftos“ snaiperis Tomas Rudys (29 taškai) bei „Grūstės“ lyderis Marijus Norkus (28,9 taško). Į penketuką dar patenka „Kvistijos“ atstovas Remigijus Viskontas (27,3 taško) ir Vaidas Sušinskas (24,7 taško) iš „Gaisrinės“ komandos.
Antrasis pirmenybių ratas prasideda šį šeštadienį. Sirgalių susidomėjimą tądien kels rungtynės tarp turnyrinės lentelės kaimynų „Gaisrinės“ ir „Rekolo“ bei „Kvistijos“ ir „Lukoil“. Sekmadienį laukiama atkakli kova tarp „Grūstės“ ir „Rekolo“. Pastaroji ekipa vienintelė sugebėjo įveikti pernykščius čempionus pirmajame rate rezultatu 99:89.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto